Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce wieprzowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 6 plastrów
ogórek konserwowy 2-3 szt
papryka czerwona 0,5
ser żółty 2 plastry
sól do smaku
olej do smażenia
mąka pszenna do panierowania
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce wieprzowe

Kroki postępowania

1
Schab kroję na ok. półcentymetrowe plastry, każdy przyprawiam solą oraz pieprzem mielonym i rozbijam lekko tłuczkiem do mięsa.
Krok 1 - Zawijańce wieprzowe foto
2
Na każdym kawałku mięsa układam dwa paski ogórka konserwowego, papryki oraz sera żółtego i ciasno zwijam w rulon.
Krok 2 - Zawijańce wieprzowe foto
3
Każdą roladkę panieruję kolejno w mące pszennej, rozkłóconym jajku i bułce tartej a następnie smażę na złoty kolor z każdej strony. Najlepiej obracać każdą roladkę na trzy strony, wtedy cała będzie rumiana.
Krok 3 - Zawijańce wieprzowe foto
4
Podsmażone zawijańce układam w naczyniu żaroodpornym, podlewam niewielką ilością wody i piekę ok. 25 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Krok 4 - Zawijańce wieprzowe foto
5
Podaję na gorąco z ulubionymi dodatkami takimi jak ziemniaki, ryż, kasza oraz z surówką. Wg mnie najbardziej pasuje do nich surówka porowa.
Krok 5 - Zawijańce wieprzowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 02.04.2013 07:35
Super danie na obiad :)
pajbek 01.04.2013 20:39
Świetny pomysł na dobre jedzonko :-)
bogusia19 01.04.2013 14:37
same pyszności dzisiaj
dodi 01.04.2013 14:13
na pewno przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak