Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zaupa pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
włoszczyzna 1 szt
koncentrat pomidorowy
śmietana
makaron świderki 500 g
kostka rosołowa 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Zaupa pomidorowa

Włoszczyznę obieramy i wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Mięso myjemy i również wrzucamy do garna. Gdy woda zacznie się gotować wrzucamy kostkę rosołową i szczyptę kucharka. Gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. W tym samym czasie gotujemy makaron. Gdy rosół już się ugotuje wlewamy trochę do słoika, a następnie parę łyżeczek koncentratu pomidorowego i śmietanę. Wszystko dobrze mieszamy i wlewamy do garna. Mieszamy, dodajemy jeszcze do smaku pieprz kolorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 27.08.2012 14:32
wspaniały smak
ben-ka 08.08.2012 09:13
moja ulubiona zupa:)
Anna138 31.07.2012 14:23
Bardzo lubię zupę pomidorową.
malaczarna23 31.07.2012 14:19
uwielbiam :)
Agnieszka91 28.07.2012 16:24
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak