Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażka do potrwaw

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3/4 szklanki
masło klarowane 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażka do potrwaw

Rozpuścić na rozgrzanej patelni masło klarowane. Wsypać mąkę i wymieszać dokładnie, aby nie było grudek. Smażyć na małym płomieniu, cały czas mieszając, na lekko złoty kolor. Taką zasmażkę rozpuszczamy wodą letnią, mieszamy i zagęszczamy kapustę lub zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 30.01.2017 17:07
lubię buraczki z zasmażką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak