ZASMAŻANY RYŻ CZOSNKOWO MASŁOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 torebki
  • czosnek

    4-5 zabków
  • masło

    1/3 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ryż gotujemy na sypko z odrobiną soli. na patelce rozpuszczamy masło wsypujemy ryż i przeciskamy czosnek smażymy kilka chwil

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malinka18 23.08.2012 18:20
często robię taki ryż zamiast ziemniaków,czasem z czosnkiem granulowanym...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat