Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana kapustka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 głowki
cebula biała 1 sztuka
kminek Prymat do smaku
skwarki 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta biała 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana kapustka

Kapuste kroimy dośc drobno i wrzucamy na osolony wrzątek, lekko podgotowujemy. Kapuste kiszoną przepłukuje w wodzie aby nie była zbyt kwaśna. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła ze skwarkami. Wrzucamy pokrojona drobno cebulę i lekko podsmażamy. Gdy cebulka będzie złota dodajemy odciśniętą kapustę, całość podlewamy wodą i dusimy az kapausta bedzie miękka i cała woda nam odparuje. Na końcu przyprawiamy kminkiem, solą i pieprzem. Taka kapustka jest idealna do kaszanki, ziemniaków itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.02.2014 15:26
bardzo lubię taką tylko, że bez kminku poproszę :)
pestka 10.02.2014 14:58
lubię taką kapustę
adelajda 06.02.2014 09:36
też taką robię
Czyki 12.01.2014 16:15
Super pomysł taka kapustka:)
Michał2 09.12.2013 22:14
smaczna kapusta
sanielcia 09.12.2013 22:11
pyszna kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak