Zasmażana kapustka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 głowki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • kminek Prymat

    do smaku
  • skwarki

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kapusta biała

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste kroimy dośc drobno i wrzucamy na osolony wrzątek, lekko podgotowujemy. Kapuste kiszoną przepłukuje w wodzie aby nie była zbyt kwaśna. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła ze skwarkami. Wrzucamy pokrojona drobno cebulę i lekko podsmażamy. Gdy cebulka będzie złota dodajemy odciśniętą kapustę, całość podlewamy wodą i dusimy az kapausta bedzie miękka i cała woda nam odparuje. Na końcu przyprawiamy kminkiem, solą i pieprzem. Taka kapustka jest idealna do kaszanki, ziemniaków itp.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 18.02.2014 15:26
bardzo lubię taką tylko, że bez kminku poproszę :)
pestka 10.02.2014 14:58
lubię taką kapustę
adelajda 06.02.2014 09:36
też taką robię
Czyki 12.01.2014 16:15
Super pomysł taka kapustka:)
Michał2 09.12.2013 22:14
smaczna kapusta
sanielcia 09.12.2013 22:11
pyszna kapustka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat