Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana kapusta z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 2 dag
cebula 2 szt
jabłko 1 szt
ketchup łagodny 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
mięso wieprzowe bez kości 30 dag
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
kminek Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
pieprz
Bulion grzybowy 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana kapusta z mięsem

Kroki postępowania

1
Kapustę wyłożyć na deskę , trochę pokroić.
Krok 1 - Zasmażana kapusta z mięsem foto
2
Włożyć do garnka, zalać wodą. Dodać grzyby, ziele angielskie, bulion grzybowy w kostce.
Krok 2 - Zasmażana kapusta z mięsem foto
3
Cebulę pokroić w pół plasterki i przesmażyć na oleju. Dodać cząstki obranych ze skórki jabłek. Cebulę z jabłkami dodać do gotującej się kapusty.
Krok 3 - Zasmażana kapusta z mięsem foto
4
. Dodać kminek i pozostałe przyprawy, ketchup i musztardę oraz ugotowane wcześniej mięso. Całość gotować do miękkości kapusty na małym ogniu.
Krok 4 - Zasmażana kapusta z mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 06.10.2014 18:55
dla mnie jest to smaczne,syte danie
Agnieszka-87-25 06.10.2014 14:31
pyszna jest
gosia561 06.10.2014 13:59
pyszna do schabowego
IlonaAlbertos 06.10.2014 11:03
Świetna. Uwielbiam tak przyrządzoną kapustkę.
Aleksandra/Olcia 06.10.2014 09:57
uwielbiam taką kapuchę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak