Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana kapusta czerwona na ciepło

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1
czosnek ząbki 2
cebula 2
margaryna 2 łyżki
cytryna 0,5
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana kapusta czerwona na ciepło

Kapustę drobno poszatkowałem, a dłuższe kawałki kapusty pokroiłem jeszcze na mniejsze kawałki. W dużym garnku nastawiłem wodę z dodatkiem soku z cytryny i solą, gdy się zaczęła gotować wrzuciłem posiekaną kapustę i obgotowałem ją przez ok 5 minut, następnie odcedziłem i przelałem zimną wodą. Cebulę pokroiłem w kostkę, czosnek przecisnąłem i razem usmażyłem na margarynie razem z solą i pieprzem, a następnie dodałem kapustę i częśto mieszając smażyłem ją jeszcze 10 minut (trzeba doprawić). Gorącą kapustę podałem z kluskami śląskimi i mięsem pieczeniowym w sosie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 17.01.2014 13:21
moja ulubiona kapucha
ONY_za_kare 15.01.2014 22:44
smaczna kapustka!
Kuchenka 15.01.2014 17:14
smaczne to
Beatris 15.01.2014 16:58
Lubię takie dodatki do obiadu.
Cranberry 15.01.2014 16:43
Lubię taka kapustkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak