Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana kapusta

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dkg
boczek wędzony 30 dkg
cebula 1 szt
kminek Prymat
mąka pszenna 1 łyżka
masło 1 łyżka
woda 1/2 szkl
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana kapusta

Kapustę wypłukać i zalać wodą , gotować do miękkości.
Boczek kroimy w kosteczkę razem z cebulką podsmażamy na dużej patelni, wrzucamy kapustę i łączymy składniki. W osobnym naczyniu roztapiamy łyżkę masła, dodajemy mąkę, chwilę rumienimy, wlewamy pół szklanki wody, mieszamy i dokładamy do naszej kapusty. Doprawiamy solą, pieprzem, kminkiem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 17.06.2014 07:35
oj bardzo lubię :)
Bernadeta1 16.06.2014 11:54
często robię bardzo smaczna
stan2401 15.06.2014 22:25
lubię taką kapustę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak