Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana fasolka szparagowa po chińsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

fasolka szparagowa 500 gram
papryczki jalapeno 2 sztuki
papryka zielona 1 sztuka
mielona wieprzowina 50 gram
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
sos sojowy ciemny 4 łyżki
miód 2 łyżki

Dodatkowo

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana fasolka szparagowa po chińsku

1. Fasolkę oczyszczamy, myjemy, osuszamy i gotujemy około 15 minut. Odcedzamy. Do woka z rozgrzanym olejem przekładamy ugotowaną fasolkę i podsmażamy.
3. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i smażymy.
4. Umyte i osuszone ostre papryczki drobno kroimy. Paprykę zieloną myjemy, osuszamy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Papryki dodajemy do mięsa. Dusimy około 15 minut.
6. Sos sojowy wymieszany z miodem wlewamy do mięsa. Przyprawiamy. Mieszamy.
7. Usmażoną fasolkę szparagową i mięso z dodatkami przekładamy do garnka i delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 03.09.2015 10:35
Polecam na obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak