zaróżowione mini tosty

zaróżowione mini tosty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    150 g
  • jabłko

    1/2 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • sól

  • sok z cytryny

  • mini tosty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - zaróżowione mini  tosty foto
żelatynę moczymy w niewielkiej ilości zimnej wody, kiedy napęcznieje rozpuszczamy ją w 3 łyżkach gorącej śmietany.Resztę śmietany ubijamy na puch i dodajemy 2 łyżki chrzan żurawinowego i 1 łyżkę tartego jabłka(wcześniej delikatnie skropionego sokiem z cytryny)
Krok 2 - zaróżowione mini  tosty foto
doprawiamy sola i cukrem, i dobrze choć delikatnie mieszamy, na końcu dodając żelatynę. Mus układamy na mini tościkach
Krok 3 - zaróżowione mini  tosty foto
plasterki szynki przekrawamy na pół, zwijamy w rożki i układamy na kanapkach, do środka wkładając po jednej żurawinie.
Schładzamy około 1/2 godziny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiek 24.01.2013 21:53
fajnie wyglądają
traktorek 07.01.2013 22:09
efektowne
kuklik 06.01.2013 21:08
świetny pomysł
adelajda 06.01.2013 14:55
pysznie wyglądają !
Renataj 04.01.2013 21:08
Fajny pomysł na imprezową przekąskę.
gosia56 04.01.2013 20:14
super
tessinka 04.01.2013 19:34
ciekawy pomysł
Magula 04.01.2013 19:31
fajne kanapeczki
mikrusiak 04.01.2013 19:27
fajny pomysł...:)
Iwka 04.01.2013 19:10
fajnie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat