Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapieknka z łososia

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony 40 dkg
ziemniaki 1,1/2 kg
jajko 4 szt
śmietana 30% 1,5 szklanki
mleko 1,5 szklanki
cebula 2 szt
koperek pęczek
sól
Pieprz biały mielony Prymat
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: zapieknka z łososia

Ziemniaki gotujemy w mundurkach i gdy ostygną obieramy je i okroimy w plastry,cebulę obieramy kroimy w plastry i szklimy na patelni na rozgrzanym maśle.Żaroodporne naczynie smarujemy masłem i układamy warstwami ziemniaki,cebulę plastry łososia i przykrywamy kolejną warstwą ziemniaków cebuli i łososia.W misce ubijamy jajka ,śmietanę i mleko doprawiamy do smaku solą i pieprzem i przelewamy ostrożnie do naczynia.Na wierzch kładziemy kilka kawałków masła.Wstawiamy do piekarnika na 50 minut ,pieczemy w 200 stopniach.Podajemy z rozpuszczonym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak