Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany szafranowy kalafior pod parmezanem.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
parmezan starty 5 łyźek
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól 1 łyżeczka
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
estragon 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany szafranowy kalafior pod parmezanem.

Ugotuj różyczki kalafiora w osolonej wodzie z dodatkiem szafranu. Nabierze złocistego koloru i zapachu od szafranu. Odcedź. Wyłóż do naczynia żaroodpornego. Posyp parmezanem i zapiekaj pod grillem w piekarniku kilka minut. Posyp estragonem. U mnie kwiatki bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 18.08.2016 18:33
Prezentuje się rewelacyjnie :)
jagoda5913 12.08.2016 00:40
super pomysł
Iwusia 11.08.2016 22:52
pysznosci
MałaMi89 11.08.2016 22:37
Ciekawy przepis
bertpvd 11.08.2016 21:02
świetny pomysł
Mama niejadka 11.08.2016 20:58
Pyszny kalafior
Ania321 11.08.2016 19:42
wygląda pysznie, muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak