Paprykowe łódeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Zdrowa propozycja na śniadanie lub kolację, dla tych co nie jedzą mięsa.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Farsz do papryki:

  • serek naturalny

    15 dag
  • szczypiorek posiekany

    1 duża łyż.
  • papryka

    0.5 sztuki
  • Papryka wędzona słodka mielona Prymat

    0.3 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    4 szczypty
  • kiełki

    1 duża łyż.

Papryka:

  • papryki oczyszczone

    1.5 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone i umyte papryki czerwone kroimy na łódeczki.

Serek mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i drobno pokrojoną papryką.

Przyprawiamy na ostro solą, świeżo mielonym pieprzem i wędzoną papryką.

Łódeczki papryki nadziewamy serkiem, układamy je na ulubionej sałacie, a wierzch posypujemy kiełkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 28.01.2019 15:50
Zdrowo i pysznie.
Basiliana 18.01.2019 14:14
Takie łódeczki to miła odmiana od kanapek z wędliną, aż zapachniało wiosną:) Bardzo ładnie się prezentują i na pewno są pyszne.
ben-ka 21.01.2019 11:47
Smakowały nam, już tęsknimy za wiosną :)
Bożena Matuszczyk 18.01.2019 10:58
Pomysłowe , a za razem smaczne łódeczki;)
ben-ka 18.01.2019 11:00
Dziękuję :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat