Łopatka z grilla w marynacie czosnkowo-musztardowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

marynata

  • olej

    1/3 szklanki
  • musztarda

    2 łyżki
  • czosnek

    5 ząbków
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • przyprawy

    do grilla 1 łyżka

mięso

  • łopatka bez kości

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyć i pokroić w dowolne kawałki(u mnie częściowo plastry częściowo jakieś "skrawki")mięso delikatnie rozbić pięścią. składniki marynaty wymieszać ze sobą(czosnek przecisnąć przez praskę do czosnku lub drobno pokroić) i wlać do mięsa.dokładnie wymieszać aby każdy kawałek pokryty był marynatą i odstawić do lodówki w zamykanym pojemniku na 24 godziny.
Mięso grillować do miękkości i odpowiedniego(ulubionego) stopnia wypieczenia
Aleksandra/Olcia
świetnie smakuje z bułeczką podpieczoną na grillu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
inka2012 23.07.2015 15:24
pychota :)
adelajda 23.07.2015 10:03
pyszne mięsko :)
Łukasz15 22.07.2015 22:04
Bardzo dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat