Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany schab z fasolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 6 plastrów
papryka 1 szt
cebula 1 szt
kukurydza konserwowa 6 łyżek
sól
pieprz
jajko
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
fasola 1/2 puszki
żółty ser starty 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany schab z fasolą

Mięso rozbić,oprószyć solą i pieprzem . Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Fasolę osączyć z zalewy. Dodać do papryki i wymieszać. Kotlety ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Na każdy nakładać przygotowane warzywa. Obsypać serem i zapiekać do rozpuszczenia się sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 08.12.2014 21:23
pyszne mięsko
Róża1 09.12.2013 23:04
ciekawy pomysł:-)
katarzynka455 18.09.2013 21:14
schabik bardzo smaczny
Katarzyna59 17.09.2013 07:41
bardzo fajny
Pyszota 16.09.2013 17:52
Wygląda smakowicie :)
Megg 16.09.2013 17:48
wygląda bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak