Zapiekany schab z fasolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    6 plastrów
  • papryka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • kukurydza konserwowa

    6 łyżek
  • sól

  • pieprz

  • jajko

  • olej

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • fasola

    1/2 puszki
  • żółty ser starty

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso rozbić,oprószyć solą i pieprzem . Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Fasolę osączyć z zalewy. Dodać do papryki i wymieszać. Kotlety ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Na każdy nakładać przygotowane warzywa. Obsypać serem i zapiekać do rozpuszczenia się sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 08.12.2014 21:23
pyszne mięsko
Róża1 09.12.2013 23:04
ciekawy pomysł:-)
katarzynka455 18.09.2013 21:14
schabik bardzo smaczny
Katarzyna59 17.09.2013 07:41
bardzo fajny
Pyszota 16.09.2013 17:52
Wygląda smakowicie :)
Megg 16.09.2013 17:48
wygląda bardzo smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat