Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany ryż z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kilo
margaryna 100 gram
ryż 500 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany ryż z jabłkami

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy i zcieramy na tartce.Gdy są kwaśne można dodać cukru.
Krok 1 - Zapiekany ryż z  jabłkami foto
2
Do wysmarowanej margaryną, podłużnej formy, wkładamy warstwę ryżu. Na ryż układamy strte jabłka.
Krok 2 - Zapiekany ryż z  jabłkami foto
3
Na warstwę jabłek układamy, warstwę ryżu. Na ryż układamy znowu warstwę jabłek, przykrywamy warstwą ryżu.
Krok 3 - Zapiekany ryż z  jabłkami foto
4
Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 150 stopni ok. 30 minut.
Krok 4 - Zapiekany ryż z  jabłkami foto
5
Można podać z bitą śmietaną.
Krok 5 - Zapiekany ryż z  jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 27.07.2013 16:04
bardzo lubię, czasami podaje to z bita śmietaną
mirosława4 12.02.2013 18:30
lubię takie deserki
Ewa6274879 08.02.2013 23:33
fajny deser dla głodomorów :)
IwonaKa 13.01.2013 14:22
bardzo lubię ryż z jabłkami,smaczny
Kulinarna Ja 08.01.2013 15:30
To moje danie z dzieciństwa :D
gottrina 06.01.2013 11:29
smakowitości
nogawkuchni 06.01.2013 11:17
Uwielbiam ryż z jabłkami, danie dobre na każdy posiłek, delikatne, słodkie, ale nie wysoko kaloryczne, lubię jeść z jogurtem naturalnym lub słodką, bitą śmietanką, dobrze mi się kojarzy z okresem dzieciństwa, smacznie Ci wyszło, na pewno narobiło masę smakowitego jabłkowego zapachu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak