Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany kalafior

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kalafior szt
jajko 2 szt
mleko 1/2 szkl
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

do dekoracji

pomidor 2 szt
sałata 1 /2 szt
pomidorki koktajlowe 1 /2 paczki
koper świeży 1/2 peczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany kalafior

1.
Kalafior obieramy z liści czyścimy gotujemy w osolonej wodzie około 20 min ,po czym wykładamy na sito i rozrywamy na różyczki. Jajka rozbełtać wymieszać z mlekiem i przyprawami .Do jajek wkładamy różyczki kalafiora , obtaczamy w tartej bułce i smażymy na gorącym oleju. Jest pyszny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 26.05.2017 19:53
Szybkie i proste a do tego bardzo apetyczne danie:)
gosia56 09.02.2017 10:17
pyszne jedzonko ;)
Bożena Matuszczyk 08.02.2017 23:36
Miło mi ja uwielbiam kalafior .;)
gusia1000 08.02.2017 21:57
Robię też tak.
Bożena Matuszczyk 08.02.2017 19:19
Bardzo dziekuje za miłe komentarze.;)
hanbes 08.02.2017 17:53
Dla mnie bomba! Bardzo prosty ale jednocześnie ciekawy przepis, na pewno musi być smaczne. Kalafior uwielbiam pod każdą postacią...
Wiktoria29 08.02.2017 16:08
ciekawy pomysł
agaK. 08.02.2017 15:29
Kalafiora lubię w niewielu postaciach ale zawsze chętnie próbuję:)
katarzynka455 08.02.2017 14:03
Baaaardzo smaczny:)))
adelajda 08.02.2017 13:51
też taki robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak