Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany czerniak w ziołach z kaszą jaglaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerniak 2-3 filety
kasza jaglana 2 woreczki
ogórek kiszony 4 sztuki
sok z cytryny 1 sztuka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany czerniak w ziołach z kaszą jaglaną

Kroki postępowania

1
Na samym początku zajmujemy się przyrządzeniem ryby.Kolejno każdy z filecików układamy osobno na kawałku foli aluminiowej i posypujemy po kolei przyprawami, ziołami i skrapiamy sokiem z cytryny.
Krok 1 - Zapiekany czerniak w ziołach z kaszą jaglaną foto
2
Następnie posypujemy kurkumą która da nam wspaniały wygląd. Folie zawijamy i wstawiamy do piekarnika na około godzinkę w temp. 180C
Krok 2 - Zapiekany czerniak w ziołach z kaszą jaglaną foto
3
W między czasie gotujemy 2 woreczki kaszy jaglany. Do wody dodaję pół kostki rosołowej.
Krok 3 - Zapiekany czerniak w ziołach z kaszą jaglaną foto
4
Usmażoną w piekarniku rybę przekładamy na talerz. Woreczki z kaszą rozcinamy i przesypujemy na talerze. Ogórki kiszone kroimy w paseczki.Smacznego!!
Krok 4 - Zapiekany czerniak w ziołach z kaszą jaglaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.01.2013 12:01
super
cooleczka 14.01.2013 12:11
dobrze wiedzieć, że warto dodać kurkumę
Habibi 04.01.2013 21:57
Nastąpiła chyba pomyłka w nazewnictwie rybki - to nie czErniak (jak nowotwór), ale czArniak, czyli dorsz atlantycki... ;)
Gracer 04.01.2013 20:54
super, wygląda rewelacyjnie
marcia7 04.01.2013 20:51
nie jadłam takiej ryby
Monika58 04.01.2013 20:25
rewelka
Konczi 04.01.2013 20:13
ale rybcia mniam mniam
Sylwia26 04.01.2013 20:01
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak