Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z pieczarkami,wędliną i żółtym serem.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerka 3 sztuki
pieczarki 6 sztuk
cebula 0,5 sztuki
ser żółty
wędlina 6 plasterków
masło
ketchup pikantny
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Czosnek suszony Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat

Porada

Jeśli chcemy, by zapiekanki były chrupiące najlepiej podgrzać je w piekarniku, natomiast jeśli chcemy by były miękkie i puszyste wstawmy je i podgrzejmy w mikrofalówce. Gotowe zapiekanki smakowicie smakują z ketchupem.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z pieczarkami,wędliną i żółtym serem.

Umyte i osuszone pieczarki niezbyt drobno pokroić, cebulę pokroić w niezbyt małą kostkę. Na patelni rozpuścić trochę masła i podsmażyć na nim pieczarki i cebulę doprawiając warzywa podczas smażenia solą, kolorowym pieprzem, granulowanym czosnkiem i lubczykiem. Podsmażone pieczarki odstawić na moment. Bułki kajzerki przekroić wzdłuż na pół i każdą połówkę posmarować masłem. Na każdą posmarowaną masłem część kajzerki położyć jeden plasterek wędliny, a na wędlinę położyć trochę podsmażonych z cebulką pieczarek. Wyłożone na bułkę pieczarki, wierzch bułki przykryć żółtym serem. Podgrzewać zapiekanki w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez kilka minut lub przez chwilę w kuchence mikrofalowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 09.07.2014 15:56
bardzo lubię takie domowe zapiekanki :)
engie23 09.07.2014 15:47
wygląda smakowicie
Motorek 09.07.2014 15:34
Pyszna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak