Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z pieczarkami i serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka pszenna 4 sztuki
ser żółty 100 gram
masło
pieczarki 150 gram
zioła do pizzy
sól i pieprz
ketchup pikantny
olej do smażenia

Porada

W szybki sposób możemy przygotować je na kolację lub śniadanie, przyznam, że dawno ich nie jadłam.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z pieczarkami i serem

Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, podsmażamy na oleju, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bułki kroimy na pół, smarujemy masłem, posypujemy ziołami do pizzy, układamy podsmażone pieczarki. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy zapiekanki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy zapiekanki, wstawiamy do piekarnika, zapiekamy przez 10-15 minut. Przed podaniem polewamy ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 11.02.2017 13:13
klasyczne, najsmaczniejsze
Janina 19.01.2017 16:23
Bardzo smaczne;))
Ola1young 19.01.2017 16:03
robimy podobnie :)
MonikaW 18.01.2017 22:32
pycha pycha pycha
olkaaa 18.01.2017 20:48
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak