Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z pieczarkami i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 4 sztuki
pieczarki 50 dkg
Bulion grzybowy 1 kostka
sól i pieprz
masło 1/2 kostki
ser żółty 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z pieczarkami i serem

Pieczarki zetrzeć na tarce lub drobno posiekać. Przesmażyć na łyżce masła, podlać wodą, dodać kostkę grzybową, dusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Bułki przeciąć na połówki, delikatnie posmarować masłem. Wyłożyć na nie pieczarki i starty ser. Zapiec w piekarniku. Przed podaniem polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 05.03.2015 10:36
nabrałam smaku na taką kanapkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak