Zapiekanki z łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 duża lub dwie małe
  • łosoś wędzony

    150 g (na gorąco)
  • cebula czerwona

    1 duża
  • mozzarella

    1 kula
  • papryka żółta

    1/2 sztuki
  • oregano

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mozzarellę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w plasterki, paprykę w paseczki. Bagietki przekrawamy na pół.

2. Bagietki posypujemy oregano i połową mozzarelli. Układamy łososia. Następnie układamy paprykę i czerwoną cebulę. Posypujemy resztą mozzarelli.

3. Pieczemy przez 25-30 minut w 200 stopniach. Podajemy gorące z ketchupem, sosem czosnkowym lub bez dodatków. Smacznego!
Justi2401
Do zapiekanek można użyć także łososia w sosie własnym z puszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anka1988 02.02.2016 22:10
pyszna zapiekanka!
krokus 02.02.2016 21:05
fajny przepis,
Adamorek 02.02.2016 19:54
z rybką najlepsza
Renataj 02.02.2016 19:17
Ciekawa propozycja:)
SzczyptaChili 02.02.2016 18:10
Z łososiem jeszcze domowych zapiekanek nie robiłam a też go uwielbiam , pyszna propozycja :)
MałaMi89 02.02.2016 17:04
Pyszności :) nie mogę powiedzieć, że łososia ubóstwiam, ale bardzo lubię, więc to propozycja dla mnie :)
adelajda 02.02.2016 16:13
Łososia w każdej postaci uwielbiam .:)
ilka01 02.02.2016 15:06
pychota :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat