Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z łososiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 duża lub dwie małe
łosoś wędzony 150 g (na gorąco)
cebula czerwona 1 duża
mozzarella 1 kula
papryka żółta 1/2 sztuki
oregano

Porada

Do zapiekanek można użyć także łososia w sosie własnym z puszki.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z łososiem

1. Mozzarellę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w plasterki, paprykę w paseczki. Bagietki przekrawamy na pół.

2. Bagietki posypujemy oregano i połową mozzarelli. Układamy łososia. Następnie układamy paprykę i czerwoną cebulę. Posypujemy resztą mozzarelli.

3. Pieczemy przez 25-30 minut w 200 stopniach. Podajemy gorące z ketchupem, sosem czosnkowym lub bez dodatków. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 02.02.2016 22:10
pyszna zapiekanka!
krokus 02.02.2016 21:05
fajny przepis,
Adamorek 02.02.2016 19:54
z rybką najlepsza
Renataj 02.02.2016 19:17
Ciekawa propozycja:)
SzczyptaChili 02.02.2016 18:10
Z łososiem jeszcze domowych zapiekanek nie robiłam a też go uwielbiam , pyszna propozycja :)
MałaMi89 02.02.2016 17:04
Pyszności :) nie mogę powiedzieć, że łososia ubóstwiam, ale bardzo lubię, więc to propozycja dla mnie :)
adelajda 02.02.2016 16:13
Łososia w każdej postaci uwielbiam .:)
ilka01 02.02.2016 15:06
pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak