Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki na chlebie wieloziarnistym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb wieloziarnisty 3 kromki
szynka wiejska 3 plasterki
pieczarki 3 sztuki
ogórek kiszony 1/2 sztuki
szczypiorek siekany 1 łyżeczka
rzeżucha 1 łyżrczka
ser żółty 5 dag
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
liść sałaty 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki na chlebie wieloziarnistym

Liść sałaty umyć osuszyć. Ser zetrzeć na tarce. Pieczarki pokroić w plasterki. Ogórka kiszonego pokroić w plasterki. Kromki chleba posmarować masłem. Położyć plasterek szynki, po 2-3 plasterki ogórka kiszonego, pieczarki pokrojone w plasterki. Posypać szczypiorkiem oraz rzeżuchą. Oprószyć solą oraz pieprzem. Posypać żółtym tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 minut.Podać na liściu sałaty z ulubionym sosem np czosnkowym, może być też z keczupem.


mój nick milutka1609

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kupiska 04.08.2012 17:36
apetycznie wyglądaja...
adelajda 30.07.2012 21:24
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak