Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki na bogato

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 2 szt.
oliwki 1 opakowanie
salami 20 plasterków
cebula 1 sztuka
pomidor 2 szt.
pieczarki 200 gram
boczek 4 plastry
papryka 1 szt.
papryczki jalapeno 2 szt.
kukurydza 50 gram
ser gouda 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki na bogato

Bagietki rozcinamy na pół, ukladamy na nich plastry salami (w skladnikach orientacyjna ilość, bo ja zwykle mam takie małe krążki ;)), cebulę pokrojoną w piórka, pokrojoną w paski paprykę, posiekaną papryczkę jalapeno, pomidoa obranego ze skórki w plastrach lub mniejszych kawałkach oraz przecięta na pół oliwki i kukurydzę.

boczek kroimy w kosteczkę, podsmażamy na patelni, dodajemy na zapiekankę, żeby nabrala chrupkości.

Pieczarki kroimy w plasterki, obsmażamy żeby puściły soki, dokładamy na zapiekankę. Ser trzemy, dodajemy do niego łyżeczkę oregano, posiekany ząbek czosnku, pół łyżeczki bazylii i do smaku sól i pieprz. Posypujemy serem zapiekanki i wkladamy do piekarnika z termoobiegiem na 180 stopni do momentu całkowitego rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 14.08.2012 20:38
superowe
Rafał10 02.08.2012 09:20
oooo takie na bogato są baaaardzo pyszne :)
Betka 01.08.2012 13:34
pychotka;)
Robert10 27.07.2012 23:04
wyborne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak