Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki domowe z grzybami i serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 8 kromek
pieczarki 400-500 g
cebula 1 szt
sól i pieprz 1/2 łyżeczki
margaryna 2-3 łyżki
ser żółty 150- 200 g
ketchup pikantny 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki domowe z grzybami i serem

Pieczarki oczyścić ,pokroić i podsmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę na margarynie lub innym tłuszczu .Smażyć około 5-8 minut , mieszać . Usmażone ułożyć na kromkach z chleba. Posypać startym serem żółtym lub ułożyć plasterki . Wstawić do piekarnika na 10 minut w 180 stopni i zapiec aż ser się roztopi . Przed podaniem polać ketchupem .Podawać zaraz po przygotowaniu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 27.04.2017 16:29
pyszności ....:)
Janina 22.11.2016 15:07
Bardzo fajne, lubimy takie;))
MonikaW 22.11.2016 07:15
pyszne na śniadanie
w mojej kuchni 21.11.2016 23:10
lubię takie domowe proste zapiekanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak