Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki chlebowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 2 kromki
pieczarki 6 sztuk
cebula 2 plasterki
szczypiorek usiekany
ketchup
ser żółty 4 łyżki startego

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki chlebowe

Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu, łyżeczce masła. Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy posikaną cebulę i podsmażamy aż pieczarki odparują. Na chlebie układamy ser i pieczarki. Na patelni na wolnym ogniu podpiekamy aż spód lekko się zrumieni, a ser roztopi. Podajemy z ketchupem i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.06.2017 11:37
apetycznie wyglądają
berys18 13.03.2017 13:44
pysznie wygladają
jan_mag 13.03.2017 11:58
Też często robię :)
Mniam 13.03.2017 11:38
Bardzo smaczne zapiekanki i szybkie w przygotowaniu. Idealne na kolację :)
SzczyptaChili 13.03.2017 10:29
Lubię to :) Prosto i pysznie , za dziecka mama nam bardzo często robiła takie zapiekanki zależenie od tego co było w domu z chleba lub bułek :)
Róża1 13.03.2017 10:07
lubię takie :-)
agaK. 13.03.2017 09:31
Fajne na kolację:)
gusia1000 13.03.2017 00:00
Smaczne takie.
Iwusia 12.03.2017 23:32
lubię takie domowe zapiekaneczki
Barbara13 12.03.2017 23:04
fajne zapiekaneczki.... coś z niczego
Łukasz15 12.03.2017 22:50
Super na kolację
Renata9 12.03.2017 22:15
Fajne zapiekanki z chlebka, zazwyczaj robię z bułek, ale Twoje na pewno wypróbuję.
aga3103 12.03.2017 22:09
Uwielbiam takie zapiekanki i też robię podobne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak