Zapiekanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 sztuka
  • kiełbasa dowolna (najlepiej ró

    30 dag
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • ser żółty

    20 dag
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietkę kroimy na ok. 2 cm kromeczki.
Farsz: wszystkie pozostałe składniki kroimy w kostkę, plasterki (według uznania) i podduszamy na maśle przez ok. 20 min. Przed nałożeniem farszu kromeczki można posmarować dowolnym sosem pomidorowym lub paprykowym. Przyprawy stosujemy dowolne wg gustu. Pieczemy w piekarniku lud dajemy na chwilkę do mikrofalówki lub zapiekamy w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aacaac 20.09.2011 14:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat