Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki
masło do posmarowania
pieczarki 500 g
cebule 2
boczek 400 g
ser w plasterkach

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki

Bułki (mogą być też surowe, wtedy upieczone są mięciutkie) przekroić w pół i posmarować masłem.

Pieczarki i cebule drobno pokroić i podsmażyć na odrobinie masła (można też dodać surowe pieczarki i cebulę, jest równie dobrze, jednak nieusmażone są cięższe dla żołądka ;)). Boczek pokroić. Wymieszać z pieczarkami i cebulą. Układać na bułkach. Na wierzch ułożyć po plasterku sera.

Pieczenie: jeśli mamy surowe bułki i warzywa, pieczemy wg przepisu na opakowaniu pieczywa, tj około 15 minut. Natomiast, jeśli mamy świeże lub czerstwe bułki, a pieczarki i cebulkę podsmażymy wcześniej, wówczas wystarczy piec około 5-10 minut, tylko do rostopienia sera.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.01.2013 19:39
domowe są dobre
adelajda 21.01.2013 19:15
lubię zapiekanki
jolanta19 21.01.2013 18:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak