Zapiekanka ziemniaczana ziołowo-paprykowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 ½ kg
  • cebula

    3 sztuki
  • czosnek

    4 ząbki
  • śmietana

    1 szklanka
  • masło

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • zioła prowansalskie

    2 łyżki
  • papryka słodka mielona

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w łupinach. Odcedzamy, obieramy, kroimy w plasterki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Cebulę siekamy i przekładamy na ziemniaki. Śmietanę mieszamy razem z ziołami, papryką, solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Sosem polewamy ziemniaki, zapiekamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara/zuza22_85 10.10.2011 21:52
pyszna
romanrafal 31.07.2011 09:32
dobra jadłem podobną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat