Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z kiszonymi ogórkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 8 szt
pieczarki 15 dag
majonez 2 łyżki
olej 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
ogórki 3 szt
papryka czerwona 2 strąki
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z kiszonymi ogórkami

Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry. Paprykę myjemy,oczyszczamy z nasion i gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Jajka obieramy i kroimy w dużą kostkę. Ogórki kroimy w kostkę lub plasterki. pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy olej, majonez i przyprawę i mieszamy. Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego, oprószamy na wierzchu dodatkowo Kucharkiem i wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy ok. 20 min w temp. 180 stopni C. Przed podaniem możemy posypać natką pietruszki lub koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 09.01.2014 16:29
świetna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak