Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z dziczyzną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
kiełbasa z dzika 20 dkg
jajko 3 szt
mleko 200 ml
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
przyprawa do potraw Kucharek
Sól czosnkowa jodowana Prymat
olej do smażenia

Porada

Po upieczeniu można polać ketchupem . Podawać z surówkę z kapusty świeżej lub pekińskiej.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z dziczyzną



Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki . Kiełbasę także pokroić w plasterki. Paprykę oczyścić z nasion , umyć i pokroić w drobne kawałki. Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz , smażyć ziemniaki około 10 min, ciągle przewracać. Dodać pokrojoną paprykę i jeszcze smażyć 5 min.
Kiełbasę także przesmażyć na tłuszczu w drugiej patelni. Gotowe składniki wymieszać razem. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, obsypać bułką tartą. Napełnić naczynie mieszanką warzywną z kiełbasą .
Jajka rozbełtać z mlekiem , doprawić sos przyprawami. Całość polać sosem . Zapiekać przez 30 min w nagrzanym piekarniku do 225 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Skotka 31.05.2016 20:04
Na pewno smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak