Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem na winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 60 dag
boczek wędzony 20 dag
bulion warzywny 3/4 szklanki
cebula biała 2 szt
olej 1 łyżka
wino czerwone wytrawne 0,25 gram
kminek Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem na winie

Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić w talarki, boczek pokroić w kostkę i przysmażyć razem z cebulą na oleju. Następnie wlać wino, bulion i zagotować przez 5 minut na wolnym ogniu. Przyprawić do smaku, połączyć z ziemniakami, przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 15.01.2017 15:32
pyszna zapiekanka :)
Madzai 13.01.2017 21:48
Super połączenie smaków :)
Ada-Gaba 13.01.2017 20:13
bardzo dobre danie
halina17 13.01.2017 19:48
Proste , dobre danie.
wwwiolka 13.01.2017 16:28
Bardzo fajny przepis.
pestka 13.01.2017 16:09
smaczny obiad
Agnieszka-87-25 13.01.2017 15:32
bardzo fajna
dodi 13.01.2017 15:10
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak