Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 550 g
szpinak świeży 250 g
ser feta 150 g
jogurt grecki 200 ml
ser żółty 100 g
sól i pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA

Szpinak siekamy i podsmażamy na odrobinie oleju. Makaron gotujemy 2minuty. Fetę kroimy w kostkę. W naczyniu układamy warstwami makaron, szpinak, ser feta do zakończenia składników. Całość polewamy jogurtem greckim połączonym z przyprawami. Dla wzbogacenia smaku możemy posypać wierzch serem żółtym.

Pieczemy 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 20.02.2016 19:01
Dobra zapiekanka , coś pomyliło się Ci chyba z ilością makaronu w składnikach chyba ma być 500 g czyli 50 dag a nie ". 5500 g"
Róża1 20.02.2016 16:26
przepyszne danie :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak