Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z szynką, serem i warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietki lub bułki 3 sztuki
sałata 6 liście
masło lub margaryna
szynka 6-7 plasterki
pieczarki 15 dag
cebula 1 sztuka
ser żółty 10 dag
sól, pieprz
bazylia
oregano
pomidor ok.6-7 plasterków
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z szynką, serem i warzywami

Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę i smażymy na oleju. Po usmażeniu solimy i pieprzymy. Bagietki lub bułki kroimy na pół, smarujemy masłem lu margaryną. Kładziemy na nich po listku sałaty, plasterki szynki, pomidora i doprawiamy ziołami. Na pomidora kładziemy pieczarki z cebulką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-15 minut. Pod koniec pieczenia nakładamy ser żółty starty na tarce. Na koniec polewamy ketchupem i gotowe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 07.12.2013 15:35
Pyszności! :)
Kuchenka 07.12.2013 14:33
bardzo smaczne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak