Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z mięsem siekanym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sól lub kucharek uniwersalna 2 łyżeczki
szałwia kilka listków
mąka kukurydziana 3 szkl.
masło do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
karkówka 1,5 z kością

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z mięsem siekanym

Do dużego garnka wlać ok.3litrów zimnej wody,włożyć opłukane mięso,liść laurowy,szałwię,sól lub kucharka przykryć i gotować na wolnym ogniu do miękkości,po ugotowaniu wyjąć mięso obrać z kości i drobno posiekać,wywar od gotowania mięsa przecedzić zebrać tłuszcz,wlać z powrotem do garnka 2 litry przecedzonego wywaru,dodać mięso i pieprz ponownie zagotować,pozostały przecedzony wywar wymieszać z 2 szklankami mąki i wlać do garnka z mięsem,mieszając zagotować i gotować aż zacznie gęstnieć,przykryć pokrywką i gotować jeszcze ok.25min.doprawić do smaku jeśli trzeba kucharkiem lub solą.wymieszać i wyłożyć masę do dwóch podłużnych form najlepiej keksowych,wstawić na noc do lodówki,następnego dnia wyjąć masę z formy kroić na plastry ok.1 cm.obtaczać w pozostałej mące kukurydzianej i zrumienić na rozgrzanym maśle.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 02.12.2013 07:19
pyszne danie
mirosława4 21.02.2013 21:19
jak przyrządzę tę potrawę to na pewno dodam zdjęcie:)
IwonaDD 21.02.2013 19:16
szkoda ze nie ma zdjecia,ale same składniki cos mi mowia że musi byc pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak