Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z mięsem mielonym i kalafiorem
Zapiekanka z kalafiora i mięsa mielonego z dodatkiem ziemniaków i podsmażonych ma maśle pieczarek to propozycja obiadowa czy lunchowa, która jest bardzo aromatyczna i przy tym pyszna! Zapiekanie zapiekanki z kalafiora i mięsa mielonego pod kołderką sera żółtego sprawi, że po zapieczeniu ser będzie nie tylko pięknie zrumieniony i nabierze wyjątkowego smaku, ale również będzie się ciągnął z wyjmowanym kawałkiem.
Kroki postępowania
Ziemniaki i kalafiora ugotować na półtwardo. Cebulę pokroić i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Naczynie do zapiekania posmarować tłuszczem. Na dnie ułożyć ziemniaki, posypać cebulą, po bokach ułożyć różyczki kalafiora.


Całość posypać startym serem, ziołami prowansalskimi i słodką papryką.

Przykryć folia aluminiową. Zapiekać 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
