Zapiekanka z makaronu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    300 gram
  • wędlina

    300 gram (drobiowa)
  • pieczarki

    300 gram
  • kukurydza w puszce

    1 sztuka
  • ser żółty

    200 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • olej do smażenia

  • ketchup

    do polania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno kroimy i podsmażamy, dodajemy czosnek i pieczarki pokrojone w plasterki, smażymy i na sam koniec dodajemy wędlinę drobiową pokrojoną w kostkę.

Makaron świderki gotujemy al dente, odcedzamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą , czosnkiem i wędliną, odcedzoną kukurydzę i żółty ser starty na grubej tarce, wszystko razem mieszamy.

Pieczemy w temp.180 stopni około pół godziny. Makaron wykładamy na talerz i polewamy ketchupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 29.08.2017 13:29
pyszna zapiekanka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat