na stolnice wysypać mąkę dodać margarynę i posiekać nożem a następnie dodać kilka łyżek wody i zagnieść ciasto po czym, schłodzić je w lodówce,grzyby namoczyć we wrzątku przez 30min.pierś z kurczaka umyć i ugotować,podsmażyć na rozgrzanym maśle posiekaną cebulę i marchewkę pokrojoną w plasterki przez ok.5min,dodać pokrojony seler i umyte pieczarki pokrojone w ćwiartki,wszystko wymieszać dusić kolejne 5min,po tym czasie wrzucić pokrojone mięso,groszek i osączone grzyby,doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać chwilę jeszcze dusić i odstawić z ognia.W drugim naczyniu rozgrzać masło dodać mąkę zrobić zasmażkę wlać gorący bulion energicznie mieszając zagotować,wlać śmietanę doprawić do smaku połączyć z uduszonymi warzywami i kurczakiem,gotową masę wyłożyć do naczynia żaroodpornego,schłodzone ciasto rozwałkować na ok.3-5mm.przykryć nim farsz i nakłuć widelcem,z pozostałego ciasta jeśli zostanie po wierzchu zrobić kratkę i posmarować rozkłóconym jajkiem,piec w temp.180st.ok.30min.