Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
pierś kurczaka ze skórą 0,5 kg
pieczarki 30 dag
cebula
ketchup
jajko 2
mleko 1/3 szkl
kiełbasa 20 dag
żółty ser 20 dag
margaryna 1/3 kostki
sól, pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z kiełbasą

Naczynie smarujemy margaryną, wykładamy połowę obranych i pokrojonych w plastry ziemniaków. Posypujemy przyprawami, następnie kładziemy pokrojone w kawałki filety.
Pieczarki kroimy w plastry i układamy na filetach. Następnie posypujemy posiekana cebulą. Wszystko polewamy ketchupem i kładziemy następną warstwę ziemniaków.
Całość polewamy roztrzepanym jajkiem z mlekiem, układamy plasterki kiełbasy i posypujemy żółtym serem. Naczynie żaroodporne przykrywany pokrywą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 21.02.2011 07:18
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak