zapiekanka z kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    0,5 kg
  • pierś kurczaka ze skórą

    0,5 kg
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

  • ketchup

  • jajko

    2
  • mleko

    1/3 szkl
  • kiełbasa

    20 dag
  • żółty ser

    20 dag
  • margaryna 1/3

    kostki
  • sól, pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naczynie smarujemy margaryną, wykładamy połowę obranych i pokrojonych w plastry ziemniaków. Posypujemy przyprawami, następnie kładziemy pokrojone w kawałki filety.
Pieczarki kroimy w plastry i układamy na filetach. Następnie posypujemy posiekana cebulą. Wszystko polewamy ketchupem i kładziemy następną warstwę ziemniaków.
Całość polewamy roztrzepanym jajkiem z mlekiem, układamy plasterki kiełbasy i posypujemy żółtym serem. Naczynie żaroodporne przykrywany pokrywą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 21.02.2011 07:18
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat