Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy, pieczarek i brokuła

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 200 g
pieczarki 400 g
brokuł 1 szt
papryczka chili 1/2 szt
jajko 3 szt
ser feta 100 g
śmietana 12% 150 ml
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy, pieczarek i brokuła

Kroki postępowania

1
Kaszę pęczak ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedzić.
Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć razem z umytym i rozdrobnionym na różyczki brokułem.
Krok 1 - Zapiekanka z kaszy, pieczarek i brokuła foto
2
Wymieszać kasze razem z brokułem oraz pieczarkami. Dodać posiekaną papryczkę chilli, natkę pietruszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku.
Krok 2 - Zapiekanka z kaszy, pieczarek i brokuła foto
3
Rozbełtać razem śmietanę z jajkami i dodać pokruszony ser feta.
Krok 3 - Zapiekanka z kaszy, pieczarek i brokuła foto
4
Zalać masą śmietanowo-jajeczna kasze i zapiekać przez 20-25 minut w piekarniku o temperaturze ok 160 stopni. Smacznego.
Krok 4 - Zapiekanka z kaszy, pieczarek i brokuła foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.03.2016 17:46
ciekawy przepis
Róża1 21.03.2016 23:14
ciekawy obiadek !!!!
Bernadeta1 21.03.2016 15:44
chętnie bym zjadła taki obiadek
Benita 21.03.2016 15:22
smaczna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak