Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy jęczmiennej, ziemniaków, marchewki i fasoli
Zapiekanka
Sos śmietanowy: jajka łączymy ze śmietaną, doprawiamy do smaku pieprzem i solą, dodajemy starty żółty ser i polewamy zapiekankę.
kasza jęczmienna | 1.5 szklanki |
fasola Jaś | 1 szklanka |
mięso mielone | 80 dag |
ziemniaki | 10 sztuk |
marchew | 4 sztuki |
cebula | 1 sztuka |
Sól czosnkowa jodowana Prymat | 1 szczypta |
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 szczypta |
olej | 3 łyżki |
śmietanka 18% | 1 szklanka |
jajko | 3 sztuki |
tartego żółtego sera | 5 łyżek |
sól | 1 szczypta |
pieprz | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: