Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z jajkiem i szpinakiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 400 g
szpinak mrożony 400 g
jajko 4 szt
śmietana 18 proc 200 ml
ząbek czosnku 1 szt
masło 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z jajkiem i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu
Krok 1 - Zapiekanka z jajkiem i szpinakiem foto
2
Szpinak rozmrozić , podsmażyć na maśle dodać przeciśnięty przez praskę czosnek .
Krok 2 - Zapiekanka z jajkiem i szpinakiem foto
3
Do szpinaku wbić jajka i usmażyć.
Krok 3 - Zapiekanka z jajkiem i szpinakiem foto
4
Dodać makaron i wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 4 - Zapiekanka z jajkiem i szpinakiem foto
5
Śmietanę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Zapiekanka z jajkiem i szpinakiem foto
6
Makaron polać śmietaną i przykryć serem żółtym .
Piec 20 minut w temp 180 stopni.
Krok 6 - Zapiekanka z jajkiem i szpinakiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak