Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z cukinii i łososia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 400 g
marchew 2 szt
łosoś filet 300 g
jajko 2 szt
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 lyżeczki
oliwa do wysmarowania naczynia

Porada

Do masy można dodać 150 gram startego żółtego sera.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z cukinii i łososia

Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odstawić na 30 min na sicie.
Po tym czasie dokładnie odcisnąć. W misce wymieszać cukinię, startą marchew, pokrojonego w kostkę lososia. Doprawić do smaku. wymieszać z jajkami.
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, wyłożyć masę.
Piec przez 20-25 min. w temp. 180 stopni.
Podawać na ciepło lub zimno.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.08.2016 10:04
wyśmienita zapiekanka
gosia56 30.07.2016 10:32
na pewno pyszna;)
RenataZ-et 29.07.2016 16:23
idealne połączenie
w mojej kuchni 27.07.2016 15:29
smaczne dodatki
KORAL 27.07.2016 15:07
Chyba będzie smaczne :)
kd045 27.07.2016 14:55
dla mnie bomba !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak