zapiekanka wielowarzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowane ziemniaki

    6-8
  • cukinia

    1/2
  • cebula

    1
  • mięso mielone

    30 dag
  • czosnek

  • sól i pieprz do smaku

  • papryka zielona

    1
  • pomiodry

    2-3
  • ser gorgonzola

    1/2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaczki pokroić w plasterki i ułożyć na dno naczynia żaroodpornego następnie dodać przyprawione do smaku i podsmażona na oleju plastry cukinii. Na to wyłożyć cebulkę pokrojoną w kostkę, zieloną paprykę, podsmażone i doprawione do smaku mięsko mielone z czosnkiem, wyłożyć plastry pomidora następnie posypać je kawałkami sera oraz świeżą bazylią lub bazylią z malutkiej kosteczki . Piec w piekarniku ok. 40 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 16.12.2013 21:22
syta i smaczna
iknbozka 29.03.2012 10:36
mniam
Karol P 28.12.2011 06:36
Pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat