Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka warzywno-ryżowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 mała
kukurydza w puszce 1/2 puszki
fasola czerwona z puszki 1/2 szklanki
brokuł 4 różyczki
ryż 100 gr
boczek kilka plastrów
sól do smaku
marchew 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka warzywno-ryżowa

pierś z kurczaka kroję w dużą kostkę
na dno naczynia żaroodpornego wsypuję ryż ,na ryż kładę pierś ,solę ,następnie wsypuję odsączoną kukurydzę i fasolę , posypuję solą i pieprzem, na koniec kładę różyczki brokuła i marchewkę pokrojoną w pół plastry .
plastry boczku podsmażam na patelni układam na zapiekance.Całość zalewam wodą ( lub bulionem).
naczynie zawijam folią al.
piekę 1 godz. w piekarniku w temp.180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 29.09.2014 10:51
bardzo smaczna zapiekanka :-).
w mojej kuchni 29.09.2014 09:39
dla mnie i na obiad i na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak