Zapiekanka warzywna z kiełbaską

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    250 g
  • kiełbasa

    3 szt
  • jogurt naturalny

    180 g
  • ser

    250 g
  • sól do smaku

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • warzywa mrożone

    1 (na patelnię)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zimniaki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Gotować w lekko osolonej wodzie ok 15-20 min, tak, żeby się nie rozgotowały, ale były miękkie. Ułożyć na dnie naczynie żaroodpornego. Kiełbaskę pokroić w półksiężyce i ułożyć na ziemniakach. Warzywa na patelnię podsmażyć na patelni wg przepisu na opakowaniu. Dodać sól, paprykę i zioła wg smaku. Rozłożyć jako kolejną warstwę w naczyniu żaroodpornym. Do jogurtu wrzucić przyprawy i zioła, wymieszać i wlać na ostatnią warstwę zapiekanki. Ser potrzeć i posypać wierzch. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez ok. 20 min. Podawać ciepłe.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 12.06.2013 11:07
daję punkt:-) pyszna:-)
qrasnqleq 17.10.2012 14:59
ciekawe i proste
Piotr-21 17.10.2012 14:01
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat