Zapiekanka tagiatelle z salami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • MAKARON TAGIATELLE

    1/2 opakowania
  • mozarella

    1-2 kulki
  • salami

    8 plastrów
  • papryka żółta

    1 szt
  • pomidory

    2 szt
  • czosnek

    4 ząbki
  • Kostka Kucharek

    1 szt
  • przyprawa smaki lata Kucharek

    szczypta
  • cukinia

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente z kostką. Odcedzić i włożyć do naczynia żaroodpornego. Na oliwie podsmażyć cukinię pokrojoną w cienkie plasterki oraz paprykę pokrojoną w paseczki.Podlać wodą i dusić prawie do miękkości. Po tym czasie wysypać to na makaron. Na to ułożyć pokrojone w plastry pomidory,które posypujemy czosnkiem przeciśniętym przez praskę, salami oraz mozarellę. Można posypać tez startym na tarce żółtym serem. Zapiekamy w 180 stopniach ok pół godziny.Zawsze sprawdzam czy już salami jest odpowiednio spieczone. Bardzo smaczne.Polecam.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 29.11.2012 10:49
wygląda smacznie
ElizaT 15.09.2012 09:29
smaczna
Monika63 11.06.2012 00:03
Pyszności:)
Mariposas 14.12.2011 18:33
fajne na kolację
Edyta38 01.07.2011 07:54
jak dala mnie bomba !!!! super
ZEWA 22.05.2011 11:36
smacznie
edyta44 28.01.2011 09:49
super
jolaxa1 23.01.2011 22:33
mniam
gosia47-47 18.12.2010 13:12
ślinka mi cieknie :)
Mirka-Ludomila 14.10.2010 21:20
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat