Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka szpinakowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt.
szpinak mrożony 1 kg
mleko 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
ser żółty 20 dag
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól do smaku
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka szpinakowa

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Szpinak mrożony rozpuścić na słabym ogniu. Następnie dodać zmiażdżony czosnek, sól, gałkę, mleko, zasmażkę z masła i mąki, a całość zagotować.
Krok 1 - Zapiekanka szpinakowa foto
2
Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą i włożyć szpinak. Zrobić wgłębienia w szpinaku i w każde wbić po 1 jajku, soląc je. Całość posypać startym serem, zapiec do zrumienienia w jednym większym naczyniu lub w dwóch mniejszych.
Krok 2 - Zapiekanka szpinakowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 10.08.2014 17:29
w moim guście
Krzysztof15 09.08.2014 20:09
super zapiekaneczka
Stenka 09.08.2014 14:33
kiedyś ją zrobię
bhb8 09.08.2014 14:08
ciekawe czy by mi smakowała gdyż nie przepadam za szpinakiem
Konczi 09.08.2014 13:10
Uwielbiam szpinakowe zapiekanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak