Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka szparagowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 40 dkg
filet z kurczaka 20 dkg
masło 1 łyżka
jajko 4 sztuki
jogurt naturalny 100 gram
mąka ryżowa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka szparagowa

Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodając przyprawę do kurczaka. Fasolkę szparagową podgotować w osolonej wodzie.
Następnie kurczaka i szparagę wyłożyć na blachę.
Jajka ubić, dodać mąkę. jogurt i przyprawy. Wylać na przygotowaną blachę.
Piec w temp 190 stopni ok 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak