Zapiekanka szparagowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    40 dkg
  • filet z kurczaka

    20 dkg
  • masło

    1 łyżka
  • jajka

    4 sztuki
  • jogurt naturalny

    100 gram
  • mąka ryżowa

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • przyprawa do kurczaka

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodając przyprawę do kurczaka. Fasolkę szparagową podgotować w osolonej wodzie.
Następnie kurczaka i szparagę wyłożyć na blachę.
Jajka ubić, dodać mąkę. jogurt i przyprawy. Wylać na przygotowaną blachę.
Piec w temp 190 stopni ok 25 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat