Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowo owocowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 700 ml
ryż 30 dag
rodzynki 10 dag
jabłka 3 szt
budyń śmietankowy 1 szt
banan 1 szt
cynamon Prymat
cukier 45 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowo owocowa

Kroki postępowania

1
Mleko zagotuj z cukrem
Krok 1 - Zapiekanka ryżowo owocowa foto
2
Wsyp ryż gotuj aż wchłonie całkiem mleko
Krok 2 - Zapiekanka ryżowo owocowa foto
3
Rodzynki przelej wrzącą wodą i odstaw.
Krok 3 - Zapiekanka ryżowo owocowa foto
4
Rodzynki wymieszaj z ryżem i wyłóż do tortownicy
Krok 4 - Zapiekanka ryżowo owocowa foto
5
Jabłka umyj , obierz i pokrój na plasterki
Krok 5 - Zapiekanka ryżowo owocowa foto
6
Pokrojone posypać cynamonem i wymieszać
Krok 6 - Zapiekanka ryżowo owocowa foto
7
Jabłka obsypane cynamonem wyłożyć na ryż
Krok 7 - Zapiekanka ryżowo owocowa foto
8
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu
Krok 8 - Zapiekanka ryżowo owocowa foto
9
Ugotowanym budyniem zalać jabłka
Krok 9 - Zapiekanka ryżowo owocowa foto
10
Banana obrać , odciąć końce i pokroić na plasertki
Krok 10 - Zapiekanka ryżowo owocowa foto
11
Plasterki banana ułożyć na budyniu
Krok 11 - Zapiekanka ryżowo owocowa foto
12
Zapiekankę owocową wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec 25minut.
Krok 12 - Zapiekanka ryżowo owocowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 22.05.2014 23:34
lubie takie.
wwwiolka 22.05.2014 22:54
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak